O piškotkih

Piškotki so male besedilne datoteke, ki se shranjujejo v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta. Njihov namen je prepoznavanje posameznih naprav, s katerimi se pride na neko spletno stran. Datoteke so shranjene tako, da so pod nadzorom brskalnika obiskovalca. Ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji, onemogoči ali kadarkoli odstrani.
Zakaj so piškotki potrebni?
Z njimi uporabnik omogoči, da mu bodo spletne storitve bolj prijazne. Komunikacija med njim in spletnim mestom je prav zaradi piškotkov hitrejša in bolj enostavna. Spletno mesto si z njihovo pomočjo zapomni posameznikove navade in izkušnje. S tem se prihrani čas, brskanje po spletnih mestih pa je bolj učinkovito in prijazno. Navajamo nekaj primerov uporabe piškotkov:
Spletni studio G-Soft v polni meri spoštuje zasebnost obiskovalcev in uporabnikov svoje spletne strani. Zato ne zbira nobenih piškotkov, ki bi omogočali identifikacijo obiskovalcev. Edina izjema so registrirani uporabniki, kjer se piškotek hrani zgolj za prepoznavanje uspešnosti prijave, čeprav ne hrani nikakršnih osebnih podatkov uporabnika.
Onemogočenje piškotkov
Vsak obiskovalec se lahko sam odloči, ali bo dovolil shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nastavitve za piškotke se lahko nadzira in spreminja v njegovem spletnem brskalniku. Za te informacije se izbere spletni brskalnik, ki ga obiskovalec uporablja.
Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene.
Selektivno onemogočenje Google Analytics piškotkov
V spletnem orodju Google Analytics se lahko piškotke onemogoči tudi s pomočjo navodil, ki se nahajajo na tej povezavi.
ločilo ločilo ločilo
Piškotki se nanašajo tudi na politiko zasebnosti. Zato si oglejte, kako zasebnost naših obiskovalcev varujemo v našem studiu.
RELAX CLUB - Bunga Bunga
Nova Gorica
tel. 068 930 767, 051 737 300
sles.urban@gmail.com
bojankruhak@gmail.com